MONS aanwezig bij Vrijwilligersontbijt 2018: Met 18 kamerleden

Maar liefst 18 Kamerleden gingen tijdens het Vrijwilligersontbijt van 5 december in het Nutshuis in Den Haag in gesprek met vertegenwoordigers van het vrijwilligerswerk over een aantal flinke verbeter- en zorgpunten.
Het Vrijwilligersontbijt vond plaats daags na de publicatie van de verruiming van de regeling WW en Vrijwilligerswerk. Deze verruiming blijkt een stapje in een serie van logische en vaak noodzakelijke verbeteringen. Verbetering waarin Kamerleden een bewezen positieve rol spelen en nog kunnen spelen.

Mons is lid van het NOV. De koepelorganisatie voor vrijwilligers in Nederland. MONS is wellicht een vreemde eend in de bijt maar wij helpen maatschappelijke organisaties ook vaak met vraagstukken over (vrij)willigerswerk. In 2019 zal MONS zich actief als lid inzetten bij het NOV. Daarnaast zijn ook voorstander van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet in 2021.

MONS ondersteunt initiatief van het NOV: Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet in 2021