Spelmatinee kijkt mee met Mini-Bridgeles bij Bridgeclub Bodegraven

Spelmatinee keek op de achtergrond mee met 5 lessen mini-bridge lessen voor kinderen van de groepen 6-7-8 van de Willibrord/Milandschool in de Meije.  Deze lessen worden verzorgd door Bridgeclub Bodegraven. Bijzonder is ook dat Emiel, een jonge zeer goede bridger deze lezen verzorgd.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De sport bond van bridgen, de Nederlandse Bridgebond wil dan ook kinderen warm maken voor de bridgesport. Speciaal voor dat doel is minibridge ontwikkeld, een net wat eenvoudiger variant van het kaartspel waarbij het lastige bieden ontbreekt. Want bridgen is eigenlijk twee spelletjes in in. Bieden en spelen.

Spelmatinee bekijkt de mogelijkheden om meer met Bridgen te gaan doen in 2020. MONS deed in het verleden ook al zelf iets met bridgen. Deze ervaringen en nieuwe ervaringen komen nu mooi van pas bij MONS.