Wie zijn we

MONS is een adviesbureau voor het publieke domein met als thema alles met ondernemerschap. Wij stimuleren en adviseren maatschappelijk ondernemen. Als Maatschappelijk Ondernemen Nieuwe Stijl zijn wij van mening dat ondernemen, milieu, mens en maatschappij samen kunnen gaan.

Stichting Mons is ontstaan in 2012. We zetten ons samen in om het publieke domein meer te laten proeven aan ondernemerschap. Dit doen we door het geven van advies in maatwerk projecten. Jong en oud gezamenlijk aan de slag is ons handelsmerk. Duurzaam denken en doen is verweven in ons dagelijks werk door de kennis en ervaring die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan en dit delen wij graag met iedereen.

Onze cases in 2019 en 2020 zijn vooral gericht op vrijwilligerswerk en interculturele communicatie.

Waarom MONS?

  • Meer dan 15 jaar ervaring in alle fronten van het publieke domein en ondernemersschap
  • Specialist op 1 gebied niet meer, niet minder
  • We werken met jong en oud
  • Mens, Mileu en Maatschappij tellen mee
  • Biedt werk voor mensen, die niet op een reguliere manier aan werk komen
  • Helder, duidelijk en transparant
  • 15% van elke opdracht komt ten goede van het Praktijkfonds

Ons stappenplan

1


Bij stap 1 draait het om kennismaken. Advies vraagt vertrouwen Mocht je ons inschakelen, dan gaat het over ondernemen. Over heel veel zaken. Belangrijk dus dat het klikt. Je moet het goede gevoel hebben. Daar kom je maar op één manier achter: door kennis te maken en jouw wensen te bespreken. Meer met ondernemen is makkelijker dan je denkt. Het begint met een oriënterend gesprek met ons. Kortom, we beginnen graag met kennismaken. Dit is de eerste stap naar een advies die bij jou past. Vrijblijvend kijken of we tot een goede match gaan komen, wederwijds.

2


Bij stap 2 gaan we samen verder in gesprek Voordat je je oriënteert op de mogelijkheden, is het prettig om te weten wat je budget is. Wat zijn de belangrijkste zaken die er binnen je organisatie spelen? Welke valkuilen zijn er en wat is het draagvlak binnen je de organisatie. Laten we dieper in gesprek gaan over je vragen. Welke mogelijkheden kunnen wij bieden hierin. Een prettig gesprek, eerlijk advies en de beste oplossing. Zodra wij jouw wensen kennen kunnen wij aan de slag met ons advies en ontvang je een definitief contractvoorstel. We koppelen de vraag aan de juiste adviseur en gewoon lekker aan de slag.

3

Stap 3 is uitvoeren en monitoren. Tijdens de duur van de opdracht geven we je, gevraagd en ongevraagd, advies. Zo zorgen wij ervoor dat jij bij wijzigingen van jouw doelstellingen, risicobereidheid en financiële positie, of bij veranderingen waar je niet zelf voor hebt gekozen, prettig kunt aanpassen. Door dit te doen hebben we doorlopende evaluatie van de gezamenlijke missie die we nastreven. Ieder adviesbureau geeft ‘standaard’ nazorg. Maar we doen meer: we informeren je ook graag over belangrijke wetswijzigingen en vernieuwde producten. Die kunnen namelijk positieve gevolgen hebben voor je organisatie. We adviseren je over de beste oplossing.

Met deze partijen mochten wij al samenwerken